Vremea

Cand locuiam in nordul tarii, intre munti, in oras era o vorba: "La noi, vara a fost intr-o joi". Zilele de vara adevarata erau putine tare, in rest vremea semana mai mult cu o toamna blanda de la ses.

La fel as fi putut spune si acum, daca in loc de luni s-ar fi intamplat joi, ca la noi iarna a fost intr-o joi anul asta. Pai da. Pana acum s-a prefacut ca e iarna. De aseara, insa, a inceput un vant, de-mi suiera pe la ferestre ca o calamitate. Am avut stare de anxietate toata noaptea, parca ma asteptam sa ma ia pe sus cu casa cu tot. Dimineata, zapada sa tot fi avut vreo 5 cm, asternuta insa calm, de s-au putut vedea si urmele de pisica straina venita pana la usa casei (pisicile mele erau in casa toate trei, deci m-am mirat de asa tupeu la musafir dar si de faptul ca Max dormea dus in veranda si n-a zis nici pas, in conditiile in care, cand e treaz, il enerveaza orice trece pe drumul comunal, nu prin fata usii).

Acum, la ora amiezii, a inceput din nou sa ninga cu fulgi minusculi, dar viscoliti nevoie mare. Bate asa un vant, de nu-mi amintesc sa mai fi vazut decat prin 1987, cand trebuia sa ma tin de balustrada Dambovitei ca sa nu ma ia pe sus.

Meteorologii spun ca varful va fi miercuri si joi. Cumva, da, anul asta iarna va fi cu adevarat intr-o joi, dar vom trai si vom vedea. Sa mai spun ca miercuri aveam de gand, de multa vreme, sa plec pana la Iasi? :) Mi-am luat si concediu ....


LATER EDIT: Am plecat joi la Iasi, n-am avut nici un fel de problema. Vineri la Iasi a nins mult, a fost ger mereu, dar duminica, la intoarcere, iar n-am avut probleme, a fost totul OK.


Pentru Vic: poze n-am, dar de pe la minutul 1:04 apare si Max in acest filmulet, facut ca sa se vada cum suntem asteptati cand ne intoarcem de la serviciu.
https://www.youtube.com/watch?v=0UmCSsUmRiY


7 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Mi-e dor de iernile copilăriei, dar să vină la vremea lor, nu când ar trebui să se îngâne iarna cu primăvara. Azi de dimineață am plecat spre capitală pe un viscol mic, ici-colea câte un troienel pe marginea șoselei. Acum, când abia am revenit acasă, pot zice că am mers jumătate de drum pe autostradă cu peste 100 km/h, dar mai aproape de casă doar cu 40-50 km/h, s-a întețit bine viscolul, iar tabla de pe casă duduie trepidant la fiecare rafală mai puternică.
Abia aștept să lucrez în grădină, mi-e dor de mirosul pământului reavăn.

cristina spunea...

Hm, culmea e ca eu abia acum ma simt pregatita de iarna. Nu ca mi-o doresc, dar acum nu ma mai tem asa de tare de ea. Poate unde stiu ca nu mai tine mult ...

martamag spunea...

Cred că plătim cu viscol și cîteva zile de iarnă, blîndețea anotimpului de pînă acuma. Poate chiar și primăvare va fi o prelungire a iernii...Oricum, va trece pînă la urmă. Zile de primăvară îți urez!

cristina spunea...

Marta, cumva trebuia sa vina si un episod din asta de iarna grea, asa ca nu ma mir, dar a venit cam tarziu. Sper sa nu tina mult, totusi. Primavara si tie! :)

Mihaela spunea...

Max o fi suparat pentru ca ai spus tu ca dupa pisici, pe al doilea loc iubesti pasarile . Pai...si catelul? Abia pe locul trei? Si mai vrei sa isi faca si treaba de aparat casa? :)

cristina spunea...

:) Cum n-am nici o pasare prin curte, locul doi a fost ocupat de Max. El nu e un catel chiar matinal, poate ca de aia n-a auzit pisica musafir :)

vic spunea...

poze cu MAX!