Vremea loveste din nou

Un nou film pe ecrane! Soc si groaza!
Ei bine, da. Ieri, 18 martie 2018, a revenit in forta iarna. Dupa ce sambata fusese atat de frumos, incat am stat toata ziua pe afara si am facut diverse activitati pentru curte si gradina, ieri a inceput teroarea.


Mai intai, a batut vantul din ce in ce mai tare, incat am fost convinsa ca mi-a luat ceva tigle de pe acoperis. Nu m-am inselat. Apoi, stand intr-o deplina liniste in fotoliu si uitandu-ma pe FB, aud ceva suspect. Intorc privirea pe geam si ce vad?? Salcia mea era alba! Incepuse ploaia, batea vantul, temperatura a scazut sub 0 si apa s-a transformat in gheata pe crengi, pe plante, peste tot! Ploaie inghetata.


Mi s-a strans sufletul. Abia terminasem de taiat trandafirii. Plantasem niste gladiole si niste dalii, insamantase, marar si patrunjel, pusesem ceapa ... Narcisele galbene pitice inflorisera, la fel albastrelele si toporasii, crocusii isi deschisesera cupele. Narcisele celelalte aveau boboci maricei, liliacului ii dadusera mugurii, la fel si hortensiei. Noroc ca n-am scos sticlele de plastic din capul trandafirilor plantati in toamna.


De dimineata sotul si-a rupt ustensila de dat gheta de pe parbriz, asa de dur a fost stratul lipit de sambata. Am avut de  facut un drum suplimentar inainte de birou, asa ca pe la ora 10 si ceva eu eram in Piata Victoriei, avand proasta inspiratie sa astept un tramvai. VISCOLEA! Imi intra zapada pe langa marginea glugii si era o zapada umeda si lipicioasa, de ma udase pe toata fata. Cand stateam eu deja de vreo 5 minute in statie (statie pe mijlocul drumului), o masina de GL, intentionand sa faca la dreapta, a derapat si s-a invartit pe loc chiar in dreptul meu! M-am speriat cam tare si m-am decis sa ma intorc la metrou, desi de-acolo veneam, caci acolo ma lasase sotul, sfatuindu-ma insistent sa iau metroul. Eu ca nu si nu, batman, batman! Asa-mi trebuie.

2 comentarii:

marta maghiar spunea...

Adevărate aventuri provocate de vremea capricioasă! Să ai grijă de tine! Numai bine!

cristina spunea...

Oooo, daaa, aventuri de-adevaratelea. Iar eu sunt cel mai bun adept al filosofiei "unde-i bine nu-i de mine, unde-i rau hop si eu".