Ce nu pot sa inteleg

Nu pot sa inteleg si nici nu stiu daca mi-ar folosi la ceva sa inteleg:


- Cum poate un om, mai ales femeie si mai ales in varsta, sa faca un astfel de act de cruzime: http://www.aradon.ro/45-de-ace-in-stomacul-unei-cateluse/1711634
Ma depaseste total, numai cand imi imaginez prin ce trece biata  catelusa, mi se strang inauntru toate, stomac, ficat, inima, plamani. Ma ineaca indignarea si furia, recunosc. Daca Dumnezeu nu are niste ratiuni pe care noi nu le cunoastem, atunci nu inteleg cum permite asa atrocitati. Asta e o picatura intr-un ocean de alte bestialitati pe care unii oameni le fac pe Pamant, impotriva animalelor sau a altor oameni. De ce?


- De ce a trebuit omorat ursuletul din Sibiu? Cum de nu i-a impresionat pe oamenii aia spaima lui? De cate ori ma uitam la stirea asta, cand il vedeam cat era de speriat si cum incerca sa scape aburcandu-se din ghiveciul ala de flori, ma umfla plansul. Avea stomacul gol!!! De ce??? Pentru ca nu a mai gasit mancare in arealul pe care noi i-l tot restrangem!


- Cum de cei care taie padurile in ritm alarmant nu-si dau seama ca maine nu vor mai avea ce sa faca cu banii astia murdari castigati azi, pentru ca le va fugi literalmente pamantul de sub picioare ? Viloaiele lor nu vor mai avea pamant sub ele, pentru ca asta se intampla acum, se schimba clima si pamantul o ia la vale ... La ce bun sa ai bani apoi? Sa pleci cu ei din tara care te-a imbogatit si pe care ai distrus-o? Ce fel de multumire poate fi asta? Fericirea construita pe durerile altora e efemera si iluzorie.

Niciun comentariu: