Ghiocei 2016

Una dintre putinele traditii de care ma tin (desi n-am nici o explicatie pentru asta) este postarea an de an a ghioceilor din curte. O fac si anul asta, iata:
 
 Asa aratau ei pe 15 februarie.
 
Asa arata acum, pe 221 (aparatul imi indica data de 22, dar se pare ca suntem abia pe 21). A se remarca in penultima poza ca e unul iesit din front, in prim plan. E singurul care a indraznit sa paraseasca grupul. Sa vedem daca la anul va avea urmasi.

7 comentarii:

ina spunea...

Interesant... Abia acum ma gândesc, cum se înmulțesc ghioceii ăștia? Nu prin bulb? Și atunci cum a ieșit îndrăznețul ăla din front? Ca și eu aduse anul trecut unul fix în mijlocul purceluși cu gazon și cu siguranță nu a pus nimeni acolo un bulb.

ina spunea...

Avusei, nu aduse, scuze.

cristina spunea...

Ina, ma gandesc ca fac si ei seminte, ca orice floare, ca in paduri sunt covoare intregi de ghiocei si nu i-a pus nimeni acolo. Ai mei insa prefera sa stea grupati, dar nu ma mir, ca stiu cum le merge de prost plantelor la mine. Unul insa a avut curaj si s-a prins. Voi vedea la anul daca mai apar si altii, desi pana anul asta n-au facut-o.

Pr.Victor spunea...

Sunt frumoşi, dar trec repede, albul lor pur e aidoma zăpezii mieilor, se pune repede, cu fulgi mari, dar la fel de reped se trece.
Încet-încet vine primăvara.

cristina spunea...

Se pare ca nu chiar incet, anul asta pare ca a venit chiar foarte repede. Poate cam prea repede.
Eu ma bucur de ghioceii astia pentru ca sunt primul semn de viata al gradinii mele. Cat vor mai tine, imi vor bucura inima.
Multumesc pentru vizita si fiti binevenit.

Jurnal cu flori spunea...

sunt foarte multi intr-un singur loc!!!! asa au fost plantati in grupuri? :) Ioana

cristina spunea...

Cand i-am plantat, i-am pus cu tot cu pamantul din care au fost scosi, ca sa fiu sigura ca vor supravietui, intrucat pamantul meu e foarte prost. Intre timp ei cred ca s-au inmultit acolo, prin bulbili, dar n-am de gand sa-i deranjez, ca sa nu-i pierd.