Regie proasta, sau spectator nestiutor?

Cand ma uit la filme, cel mai adesea imi atrag atentia diverse greseli regizorale. Asta imi stirbeste din placerea vizionarii, caci nu ma pot transpune intru totul in actiunea filmului. Dintre greselile de genul asta, cel mai tare ma enerveaza una anume: cand personajul are de-a face cu un computer. Nu exista film in care utilizatorul din fata computerului sa nu tasteze ca nebunul, cu viteze inimaginabile, fara insa a folosi macar o data vreun mouse.
Acuma ... fie nu stiu eu ca un computer se poate folosi in legea cea buna si fara mouse (desi a tasta asa, ca nebunul, pentru orice informatie, mi se pare cam neproductiv), fie regizorii considera ca in felul acesta ne conving de abilitatile iesite din comun ale personajelor utilizatoare. Sa recunoastem, cati dintre noi, cand cauta o informatie intr-un computer, o fac de parca atunci ar scrie linii de program? Cei mai multi plimbam mouse-ul prin meniu, nu? Sau nu stiu eu?

4 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Când îmi permite timpul (foarte rar adică) defilez prin paginile internetului şi văd filmele vechi, filmele făcute înainte de super-tehnologizarea de azi. Caut deseori filmele de Oscar de peste ani, filme realizate în aşa fel încât să te capteze cu totul, nu filme făcute la normă.
Regia de azi?Nu vrea să par interesant că m-aş pricepe şi la aşa ceva, dar în linie cu prima frază a comentariului meu, aş spune că regizorii mari n-au făcut şcoli de fitze, au trăit regia la cel mai înalt grad, s-au născut pentru aşa ceva.
Şi da, fii mai indulgentă un pic, că mai greşim şi noi în ale noastre, nu-i aşa? :D

cristina spunea...

Din pacate, acele filme nu mai sunt in cadenta zilelor de acum, asa ca poate e de inteles de ce si filmele ajung sa se produca azi pe banda rulanta. Timpul insusi trece parca mai repede de o vreme incoace.
Indulgenta as fi, dar cu cine? In postare poate ca pare o critica, de fapt chiar si este, dar daca eu am observat acel amanunt cu computerul, inseamna ca are o relevanta, caci eu n-am chiar nici o pricepere in ale regiei, sunt doar un privitor-observator enervat de scaparile pe care filmele din ziua de azi le au.
O, da, fiecare gresim, recunosc, dar accept si critici si incerc, pe cat posibil, sa ma corectez. Daca nu m-ar critica nimeni, de unde as sti ca gresesc?

Cougar spunea...

oh cay you'll love this

https://www.youtube.com/watch?v=k6C_HjWr3Nk

cristina spunea...

and I did!! I did like it very much!
Iar constat ca a mai inventat cineva roata odata cu mine ...