Parfumul

Exista parfumuri bune si parfumuri proaste.

Exista femei care se dau bine cu parfumuri bune si exista femei care se dau bine cu parfumuri proaste. A te da bine cu un parfum prost nu e un oximoron.
Exista femei insa, care se dau cu PREA MULT PARFUM, fie el bun sau prost. Oricum, un parfum bun dat in exces devine automat un parfum prost si nu e vina lui.

Dragelor, cantitatea de parfum pe care o putem purta e data de o regula simpla: cea a bunului simt. Discretia e cuvantul de ordine aici. Daca torni o jumatate de sticla de parfum pe tine, nu devii mai interesanta, mai desteapta, mai bogata, mai frumoasa sau mai sexy. Devii INSUPORTABILA pentru cei din jur. Indiferent cum e acel parfum cu care te dai, bun sau prost, daca uiti sa te mai opresti din a te da cu el, el devine automat ORIBIL!

Urasc  obiceiul unora de a se da cu muuuult parfum pe ele. Cand se urca una din asta in autobuz, imi vine s-o dau jos la prima. Nu suport sa fiu obligata sa respir parfumul ei, care e atat de mult sau de puternic, incat imi ajunge pana in stomac, unde imi provoaca un peristaltism contra naturii demn de un manual al torturilor. Nu suport sa fiu obligata sa imi placa parfumul ei, pentru ca a mi-l baga in nari cu forta asta inseamna, ca ea considera atat de bun acel parfum, incat trebuie sa-l placa toti, s-o admire toata lumea pentru el si eventual s-o si invidieze, ma gandesc, sa ravneasca toti la "statutul (sta-tuta)" ei de posesoare de parfum musai bun.

Punctul culminant e atins insa de cele care toarna parfumul pe ele si apoi vin in biserica! Mai, femei fara minte, de ce credeti voi ca in biserica e nevoie sa stie toata lumea ca ati venit voi, ca aveti acasa un parfum bun/prost si ca nu stiti sa va dati cu el? A? De ce? In loc sa ma lasati pe mine, pe ea, pe el, sa ne vedem linistiti de slujba si de linistea sufleteasca, voi va etalati cu mandrie odorurile si ne intoarceti noua matele pe dos, ne faceti sa ne tot mutam de colo colo prin biserica, in cautarea unui loc unde SA NU MAI DUHNEASCA a parfum de la voi. In biserica nu e cazul sa va expuneti nici macar parul, daramite "eleganta", dixtinctia, averea sau mandria voastra!

Ma leg de femei pentru ca ele considera ca-s speciale daca fac asta. Exista insa si barbati care miros mult prea tare fie a parfum, fie a after-shave. E valabil si pentru ei.

Din pacate, blogul meu nu bate pana la aceasta categorie de oameni, dar poate mesajul asta ajunge, prin cine stie ce minune, macar la unul din ei: NU MAI TURNATI STICLA DE PARFUM PE VOI!  Aveti mila de muritorii de rand care suntem si misunam in jurul vostru fara sa ne dorim asta si dati numai cateva pufuri, daca se poate pe hainele de sub paltoane/geci, nu direct pe acestea, CA NASUL NOSTRU AR VREA S-O IA LA GOANA!.

6 comentarii:

Simona Fusaru spunea...

ieri, pe treptele unei institutii publice. eu, coborand relativ grabita, EL, magnific, duhnind a vanilie si a ceva floral, urca agale. mi s-a oprit stomacul in gat si-am gandit: unde esti tu, cristinaaa... :)

cristina spunea...

nu? intr-o buna zi o sa fac un sondaj de opinie despre metodele de a le atrage atentia ca nu fac bine ce fac.

Ella spunea...

Ai dreptate, e-adevarat tot ce scri tu aici, pacat ca mesajul nu va ajunge la persoana/persoanele vizate, dar mie una mi-ai inveselit ziua cu postarea ta. :))
Te pup!

cristina spunea...

Ella, ai primit e-mailul?
Te pup si eu!

Mihaela Dămăceanu spunea...

Hai că am vorbit prostii. De aceea îmi spunea ceva, că de fapt îl ştiam, doar că mereu i-am reţinut numele, nu adresa. Am crezut că ai mai făcut un al treilea. Pup!

Octavia spunea...

Ah, ah, ah… parfumarea !…
O intreaga arta…

Dupa urechi, in pliul cotului, in spatele genunchilor - seara.
O buna doza in aer, la 30 cm in fata dvs si treceti repede prin ea, ca printr-un abur - ziua. Fara a-l aplica pe corp.
Va fi de ajuns.