Divaisurile inteligente

Am in blogroll un blog (http://anakintwoleggedcat.blogspot.ro/) despre o pisica cu doar doua picioare. Ultima postare de acolo mi-a adus aminte de o intamplare recenta. Eram intr-un restaurant, asteptand sa ni se aduca mancarea. La o alta masa s-a asezat un cuplu cu o fetita ce cred ca abia invatase sa mearga. Parintii au lasat-o sa umble prin restaurant, asa ca bebe trecea pe la fiecare masa si le zambea oamenilor.
Cand a ajuns si la noi, am intrat in vorba cu ea. Nu spunea absolut nimic, doar ne privea, dar parea ca interactioneaza cu noi in felul asta. Am intrebat-o daca vrea sa ii aratam o pisica si am luat-o in brate, ca sa-i arat o pisica dintr-un joc de pe un smartphone (este un joc cu pisica Tom pe care trebuie s-o hranesti, s-o duci la culcare, la baie etc.).
Tom - o pisica animata, in fond - torcea foarte fain cand o "mangaiai" dand cu degetul pe ecran, cadea pe spate cand o bateai, spunea "nu nu nu" cand o gadilai ... interactiona oarecum cu tine.
Fetita a parut fascinata de aceasta noua descoperire. Dadea cu manuta ei pe ecran si radea zgomotos cand Tom spunea "nu nu nu" sau cand cadea ...
Cand a venit mancarea, parintii au venit s-o ia. Atunci a inceput dezastrul!
N-a vrut sa plece nicicum, au luat-o pe sus, asa ca a inceput sa tipe, sa planga, sa urle ...
Nu s-a oprit din pland dupa aceea deloc. Rasuna sala de plansul ei, de mama mama! Au dus-o pe afara, sa o faca sa uite.
Cand s-au intors, au lasat-o iar sa umble libera, asa ca fetita a venit direct la noi! S-a asezat langa masa noastra si a inceput sa cheme pisica:
- Pis pis pis ...
Am ramas muta de uimire. In nici 5 minute, dezvoltase o pasiune puternica pentru un pisoi de pe un ecran pe care ea putea da cu degetelul si-l putea anima singura ...
Ce sa ma mai mir ca pana si pisicile iubesc aceste dispozitive inteligente?

4 comentarii:

simf spunea...

masha inca vaneaza bilele de la zuma pe monitor:)

cristina spunea...

:)) eu pe ale mele nu le las la calculator!

simf spunea...

pai ce, io le las? ele ma lasa cand si cand pe mine.:) tu ai doua, scapi repede, la noi is patru, plus domnul morcov care deja doarme pe terasa.

cristina spunea...

vezi cum faci, sa nu il lasi si pe el in casa, ca nu mai apuci sa pui mana pe tastatura!