Asa, un fel de update

Nu mai are legatura cu lasatul de fumat. Dupa cateva crize de plans si dupa multe zile de tristeti insuportabile si chiar dureroase, am fost la doctor. Mi-a zis ca depresia mea nu are ca si cauza lasatul de fumat, ci o acumulare de probleme in timp. Fair enough. Mi-a dat un tratament pe care il urmez constiincioasa, desi in prima saptamana nu a avut nici un efect. Abia de ieri (din a 10-a zi) parca simt ceva imbunatatiri, dar mai am rabdare, caci alta solutie nu vad.
Stiu ca toata lumea crede ca e in puterea mea sa ma ridic singura de jos, iar eu nu pot sa spun decat ca as vrea din tot sufletul sa fie asa, dar nu este. Oricat de puternica as fi (desi  nu sunt, doar ma straduiesc sa fac fata problemelor fara sa ma dau cu capul de toti peretii), de data asta am avut nevoie de ajutor specializat, l-am primit, sper sa-si faca efectul cat mai repede si sa scap de beleaua asta de pe cap, ca tare rau mi-a mai fost.

4 comentarii:

Anonim spunea...

trist era daca te-ncapatanai sa stai acasa, sa-ti plangi de mila si sa nu faci nimic, sau sa te indopi cu "pirule" dupa cum te taie presupusul.
dar ai facut bine, ai cerut ajutor specializat, ai grija sa faci tratamentul fara exagerari si fara abandonuri premature.
si mai lasa naibii spaima despre cum te judeca ceilalti si concentreaza-te pe realizari, caci ele exista si nu-s de neglijat (te-ai lasat de fumat, incepi sa rezolvi niste baiuri care veneau din urma...)

cristina spunea...

da, ai dreptate ca intotdeauna. zic de ceilalti pentru ca doar asta aud in jur, "esti o fire puternica ..., trebuie ...". nu stiu daca sunt sau nu si nu asta e ideea. daca puteam singura, puteam si nu mai ajungea sa stie nimeni.

simf spunea...

cristina, eu zic ca ce-a fost am igreu a trecut. in plus, lasatul de fumat e o realizare uriasa, faptul ca ai apelat la un specialist e minunat.
acum e timpul de-o curatenie de pasti, nu?:)

cristina spunea...

curatenie de pasti? no way. sunt in convalescenta :))))
glumesc. da, e cazul, dar deocamdata fac pasi marunti, caci cat timp am fost in crize, s-a acumulat o gramada de treaba si daca acum o iau pe toata in piept, ma deprim la loc :)))


acuma, cu lasatul asta de fumat ... cred teoretic ca este o realizare, dar nu stiu de ce eu nu o percep ca atare. uneori mi-e chiar ciuda ca m-am supus la atata chin fara sa stiu de ce sau pentru ce sau fara ca acum sa pot fi mandra de mine ca am reusit, dar asta este o deficienta personala, nu e o treaba universal valabila.