Românidiocraţia

Mihai Bendeac se declară împotriva maneliştilor şi cocalarilor, scriindu-le acestora o scrisoare pe blogu-i. Scrisoarea e plină de năduf, e sinceră şi urlă îngrijorarea şi frustrarea din ea. La fel ca a Mihaelei Rădulescu, la fel ca a tipului de la Vama Veche ...

Se pare că o să devenim o naţie de scriitori de scrisori către unii care nici nu ştiu să citească, probabil şi pe care oricum îi doare-n cur de frustrările fraierilor de noi. România a devenit deja o ţară copleşită de subspecia asta umană a cocalarilor şi piţipoancelor, no doubt about that, iar noi, oamenii normali până la urmă, stăm şi privim îngroziţi, ne lamentăm, scriem scrisori sau citim scrisori la care vibrăm şi tresărim plini de speranţă.

Speranţă să ce? Chiar nu mai cred că se mai poate face ceva. Dacă există rai şi iad, ei bine, iadul cred că este aici, pe Pământ, România, Bucureşti. Sau în alte oraşe ale ţării, unde însă înţeleg din comentariile de la postarea lui Bendeac că fenomenul cocalarizării nu e încă total.

Ca să ştiţi unde suntem, căutaţi şi uitaţi-vă la "Idiocracy". E pura realitate românească, deşi se vrea o parodie, deşi e americană, deşi e comedie şi deşi se vrea a fi despre viitorul de peste 500 de ani:

5 comentarii:

Mary-Joe spunea...

Am citit si eu blog'ul lui Bendeac si trebuie sa recunosc ca il admir fiindca, fiind persoana publica a avut curajul sa spuna ceea ce multi se feresc a face. Ar trebui sa mai faca un pas si sa'si spuna pasul si pe posturile tv la ore de maxima audienta. Bine, sa'ar putea ca tu sa ai dreptate si sa nu rezolve nimic, ba mai mult sa'si mai atraga si ceva repercusiuni.
Am vazut si filmul despre care vorbesti si chiar daca acum inca ni se pare s.f.(te gandesti ca este imposibil ca omul sa involueze iar societatea sa se degradeze in asa hal), ma tem ca aia e totusi realitatea catre care ne indreptam cu pasi repezi.

cristina spunea...

mary-joeeeeeee, ce mai faaaaci??? n-ai mai scris nimic, esti bine?

cat despre cocalarizarea tarii, eu nu cred ca mai avem vreo scapare.

Mary-Joe spunea...

Hey, sunt bine, multumesc. Da, n'am mai scris nimic fiindca ... asa, nu stiu :)). Dar mai intru din cand in cand si vad ce mai scrieti voi.
Tu ce mai faci?

cristina spunea...

deocamdată fac bine. dacă fac ceva important, scriu aici :))

NanE spunea...

Pe scurt, ce a scris Bendeac acolo, eu aş traduce cu : " Este de rău!Fugiţi!Fugiţi cât încă mai e timp. Aici orice este deja pierdut!"