Văleu, văleu, văleleu

Si aş mai continua aşa încă vreo oră. De ce? Păi pentru că în una din rarele ocazii când dau pe ştiri la tv, am aflat o veste întristătoare: "Politistii se vor teme sa mai acorde contraventii, pentru ca nu sunt aparati de institutie. "
Cum noi trăim în România şi asta ne mănâncă toţi nervii, dacă mai ai şi proasta inspiraţie/ghinionul să stai în Bucureşti şi pe deasupra şi-ntr-un bloc, ai pus-o.
Stiţi că m-am tot plâns eu de vecinii mei, ba că ăia din stânga dau des muzica populară la maxim (deşi au vreo 20 de ani ... wtf, populară???), ba că aia de deasupra se aleargă noaptea prin casă, ba că ăla de dedesubt are crize de nervi şi bate ore-n şir în calorifer ... de am ajuns să cred că eu sunt aia anormală, că prea mă deranjează multe şi mulţi. Ei bine, mai aveam şi eu o speranţă, în orele în care mă certam cu ei în cap la mine, că la uşa lor nu mă mai duc (ăla cu populara e un beţiv destul de agresiv, chiar îmi e frică să mă mai duc la el; ăla de dedesubt m-a înjurat ultima oară când i-am bătut la uşa; ăia de deasupra sunt chinezi şi se prefac că nu vorbesc româneşte): speranţa că atunci când n-o să mai pot să suport, o să chem poliţia. Ei, am mai făcut-o de două ori până acum, dar numai pentru ăla de jos. Prima oară a primit amendă, a doua oară nu le-a mai deschis poliţiştilor.
Acum, după noua veste de poveste de la ştiri şi după turnura pe care a luat-o mentalitatea poliţiştilor, nu cred că-mi mai vine să-i mai chem deloc. Si atunci, eu pe ce mă mai bazez când mă cert cu vecinii în cap la mine???? Să nu-mi spuneţi, ca şi poliţiştii de la 112 când au venit ultima oară şi cel de jos nu le-a deschis, să mă duc să stau de vorbă cu ei (cu vecinii) şi să stabilesc o comunicare amiabilă! Pot să stabilesc eu o capodoperă de comunicare cu ei când sunt treji/calmi, că se va alege praful de ea când ăsta din stânga se va îmbăta, când ăla de dedesubt va intra în criză sau când chinezoaia va arde usturoiul şi îl va enerva pe bărbat.
Avem o legislaţie în ţara asta de-ţi vine să te faci haiduc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Credeam ca doar eu am vecini care se alearga prin casa. :D Oricum, la ai mei se intampla rar.

Anonim spunea...

NOROCOSULE!
uite, sentimentul de invidie mi-e străin, dar ceea ce simt eu acum faţă de tine, cu asemenea vecini, cred că se apropie mult de invidia asta :D