A paduri sau a nu paduri

Acum un an si ceva, mai exact pe 12 iulie 2015, va rugam sa semnati o petitie pentru salvarea padurilor virgine, in postarea asta. Daca o luati "pe Arges in jos, pe un mal frumos" (sa ne mai amintim si poeziile neamului), adica daca apasati pe toate linkurile de rigoare din postarea cu pricina, veti ajunge la articolul initial care semnala problemele existente ale padurilor virgine din Romania. Ceea ce se spunea acolo descria perfect situatia padurilor romanesti in general, nu doar a celor virgine. 
Am vazut si eu paduri intregi culcate la pamant, au fost facute si reportaje cu camera ascunsa, inclusiv un fost ministru al mediului (Doina Pana) a afirmat ca, pe perioada mandatului ei, a facut mari eforturi, oarecum zadarnice, pentru a mai salva din paduri. Nu conteaza foarte tare daca putem demonstra ca e mafie in silvicultura, n-are importanta cine si de ce taie copacii si nici daca cineva are sau nu dreptate cand afirma ca padurile Romaniei sunt in pericol, important este ca orice om de buna credinta VEDE ca ni se taie MASIV padurile si asta NU POATE fi in regula. Asa ca orice om care vede asta are dreptul sa se intrebe de ce se intampla asa ceva si ce e de facut ca sa se opreasca taierile masive, legale sau nu.
Multi au gasit de cuviinta sa semneze acea petitie, initiata de cineva. Acum, dupa un an de zile, cei care au semnat s-au trezit cu un raspuns de la Ministerul Mediului, pe e-mailul cu care s-au inscris cand au semnat petitia. Din pacate, continutul nu poate fi copiat. Daca e cineva interesat, i-l pot trimite pe e-mail. Ce m-a intrigat in acest raspuns este ca "ni se arata obrazul" ca dezinformam opinia publica. Fiindu-ne trimis fiecaruia dintre semnatari, cred ca la fiecare face referire cand spune ca dezinformam, chiar daca unii doar am semnat o petitie. Nu conteaza, bine ar fi ca dezinformarea sa produca efectul scontat - salvarea padurilor, dar am mari indoieli ca va avea vreun efect.

De ce  m-am hotarat sa scriu asta azi? Pentru ca am aflat de aici ca:
Oamenii de ştiinţă susţin că, începând din data de 8 august, omenirea a epuizat toate resursele Terrei pentru acest an, iar de atunci trăim cu toţii ,,pe datorie". 
Daca nici asta nu ne pune pe ganduri ...  Sau o fi si asta doar o dezinformare? Stiu, ne inflamam degeaba online, stiu.

2 comentarii:

vic spunea...

tu esti o constiinta, dar romanii spun las' ca merge si asa si pleaca la munca in spania.
pe de alta parte, de vina e cel ce a probat petitia cu e-mail-urile voastre. astea trebuiau sa ramina confidentiale.
pe internet trebuie sa fii prudent cu email-ul personal, cu poze...
in judettele nordice neamt, suceava stii cine taie cel mai mult din fondul forestier?
biserica.

The Cat Guy spunea...

Hello - thank you for your kind words about my recent loss of Buddy. I'm very grateful for such kindness.