Ne dispar padurile - petitie

Dimineata am auzit la stiri o veste absolut ingrozitoare pentru mine: padurea Snagov dispare. Nu mi s-a mai parut o exagerare, asa cum m-am invatat sa consider cea mai mare parte a stirilor, pentru ca stiu ca ASA ESTE.
Se taie complet portiuni intregi si mari de padure. Lemnul se vinde la negru si terenul defrisat va deveni in curand teren pentru o viloaica a vreunui imbogatit.
Pe mine ma revolta pana la lacrimi taierile de copaci. Cand mai taia bunicul cate un pom care nu  mai dadea rod, ma durea sufletul. In curtea mea am un singur pom caruia as vrea sa-i schimb locul, dar nu ma indur inca, de teama sa nu-l omor. Iar altii taie sute, mii de copaci fara nici un discernamant!
Stiu ca ASA ESTE pentru ca vad. Am vazut si m-am speriat cum au disparut paduri intregi in drumul spre prietena mea dintr-o comuna ilfoveana. Treceam pe acolo des, iar intr-o zi n-am mai vazut nici un copac!
Stiu ca ASA ESTE pentru ca am vazut un versant intreg despadurit, toti copacii - brazi falnici, batrani - rasi de pe fata pamantului, in mai putin de o saptamana.
Cred ca suntem nebuni. Nu iresponsabili, nu hoti, nu prosti, nu hapsani, nu inconstienti, nu corupti, nu lingai, nu fricosi. NEBUNI. NE TAIEM SINGURI CRACA DE SUB PICIOARE. La propriu.
Cand ocolul silvic aproba taierea padurilor statului, dar nu controleaza ce, cat si de unde se taie si lasa sa dispara hectare intregi, fara nici un plan de inlocuire a copacilor taiati, cum putem sa spunem ca sunt padurarii si sefii lor? Iar astia credeti ca fac de capul lor? Credeti ca politia n-ar avea nimic de spus? De ce nu spune nimic, insa? Iar daca politia nu spune nimic, credeti ca e pentru ca nu vede? Iar daca vede, tace pe gratis? Si ca sa ia, nu trebuie sa si dea mai departe? Si uite-asa, se configureaza lantul coruptilor. 
Au fost televiziuni care au facut reportaje bine documentate, care au tras semnale serioase de alarma in privinta asta. DEGEABA.
Iesim in strada si cerem "Jos coruptia", dar cine credeti ca o s-o dea vreodata jos???? Oare daca am iesi in strada sa cerem sa nu se mai taie padurile, sa nu ni se mai ia oxigenul, sa nu ni se mai ia pamantul de sub picioare, ar face cineva ceva pentru asta? Ce credeti, ar face? Ca eu alta metoda de a determina autoritatile sa faca ce trebuie in tara asta nu mai vad. Sa iesim in strada sa cerem sa nu ni se mai defriseze abuziv padurile?

ACTUALIZARE: CINE VREA SA FACA UN PAS CAT DE MIC, SA SEMNEZE PETITIA DE AICI: https://www.agentgreen.ro/stop-taieri-cosava/#comment-230
Nu stiu daca va insemna ceva sau nu, dar poate e macar un inceput. Oare e deja prea tarziu???

Niciun comentariu: