Am zis

Nu voi reusi niciodata:
1. sa fiu pozitiva. Nu pot sa vad binele intr-o situatie de rahat nici daca mi-l arati cu batul. Prefer sa ma resemnez, decat sa ma mint singura.
2. sa ma prefac si sa fac ceva ce nu-mi sta in fire, chiar daca stiu ca, tinand-o tot asa, o sa se sfarseasca prost. Nu-s dispusa sa platesc preturi prea mari pentru a nu ajunge in situatii de care mi-e frica. Uneori prefer tactica strutului, alteori am incredere ca Cineva acolo sus ma iubeste, dar de cele mai multe ori ma arunc cu capul inainte, pe principiul "fie ce-o fi", insa nu prea pot sa fac compromisuri. Stiu, in schimb, sa fiu diplomata si sa-mi tin gura.
3. sa plang cu hohote de fata cu cineva.
4. sa nu ma mai rusinez de dezordinea dinauntru cand imi intra in casa musafiri neanuntati sau anuntati pe ultimii doi metri, chiar daca toti vor spune ca au venit sa ne vada pe noi, nu dezordinea.
5. sa traiesc lasand impresia ca am foarte multi bani. Nici nu am, dar si daca as avea, n-as face atatea gesturi incat sa se vada ca am. 

6.Si ca o consecinta a nr. 4, nu voi  mai deveni sociabila niciodata. In loc sa-mi intre in cap ca trebuie sa imi placa sa primesc musafiri, mie mi se intareste convingerea ca nu-i asa. Nici sa merg in casele altora nu-mi doresc si in general nu-mi doresc alte voci externe, numai ca sa nu le mai aud pe cele interne. Mie imi place ce-mi spun eu si nu vreau sa ma reduc la tacere, in timp ce altii ajung sa ma plictiseasca dupa primele cinci minute de monolog, caci conversatie nu mai fac de mult timp.

7. Derivat din nr. 6, numar pe degetele de la ambele maini persoanele din viata mea de om nesociabil si pe degetele de la o mana pe cei cu care intretin un dialog si asta, evident, cu placere.

8. Mi-e frica de singuratate, dar nu stiu cum s-o evit. Stiu precis ca poti fi singur chiar daca esti inconjurat de o multime de oameni, dar la fel de bine poti sa nu mai fii singur daca nu inchizi poarta spre suflet. Mie mi-e teama s-o mai las deschisa.

2 comentarii:

vic spunea...

mda, sunt dispusa sa fiu un prieten virtual pentru ca simt cam la fel.
numai ca la mine insingurarea e definitiva si nici nu doresc sa o schimb cu altceva.

cristina spunea...

vic, nici eu nu stiu daca imi doresc sa schimb ceva, insa stiu din carti ca nu prea e bine sa fii singur. ma gandesc la batranete, cand m-or durea toate ...
chiar nu stiu ce si cum ar fi mai bine.