Pisici si soareci

Dimineata Maia  a prins un soricel in pod. Mic, pricajit, speriat, dar soricel, na. Am laudat-o si i l-am luat, ca sa fiu sigura.
Missie a analizat intamplarea cu mare atentie. Cand i-am dat drumul Maiei afara, Missie a sarit la ea s-o bata si duse au fost.
La cinci, maxim zece minute dupa aia i-am auzit trompeta lui Missie. Deschid usa si pe covorul de la intrare zacea un soarece mult mai mare decat cel prins de Maia. Langa el statea o foarte multumita Missie. Prinsese un soarece si mai mare decat maica-sa! Nu mai conta ca era un biet soarece de camp, colorat frumos si cu blanita. Era mai mare? Era! Bravo!
Iesim cu masina din curte si pana sa pornim o vedem pe Sissi, pisica vecinilor, jucandu-se in iarba de pe margine cu ce? Cu un soarece!
WTF???? Trei intr-o singura zi????

10 comentarii:

simf spunea...

bun venit in clubul nostru:) gasim si 5 buc odata pe terasa, ofrande matinale de la pisicile noastre.

cristina spunea...

pai da, ca la voi sunt trei care au grija de voi! :)))
ce faci cu ofrandele de regula?

simf spunea...

le recupereaza cu greu domnul meu si le arunca in gradina, langa nuc

Diana Alzner spunea...

Cristina, dar cum nu intelegeti?
Chestia asta n-are de-a face cu soarecii, matucile erau in plin concurs de impresionare a stapanilor.
Eu locuiesc intr-o zona cvasi-salbatica si nu vreau sa va ingrozesc cu ofrandele care mi se aduc in cadrul acestui concurs... :)

cristina spunea...

Diana, ba daaaa, am inteles ca Missie a vrut sa o iubim pe ea mai mult! :))))
Am si ras cu sotul meu cand am vazut isprava ei, iti dai seama!

Carmen spunea...

Pe mine cred ca ma vad matzele mai unsa bine ca nu-mi aduca nimica, har domnului. Le-am vazut ca prind sobolani, pasari, soareci dar le mananca pana la ultima pana.

Mihaela spunea...

Asa fac pisicile, aduc ofrande , sa ai din ce le prepara mancarica :).Si probabil acum o fi sezonul in care au iesit din barlog soriceii bine crescuti peste vara , in cautare de provizii pentru camara de toamna :).
Fiecare contribuie la munca pe langa casa dupa cum l-a inzestrat natura.

cristina spunea...

asa cred si eu, ca e o perioada in care soarecii sunt activi nevoie mare. ce ma mira pe mine este ca, desi am dispozitive cu ultrasunete in toata casa si doua pisici, ei tot in peretii mei vor sa se aciueze, cand ar avea atatea alte locuri bune, gen casele ... nelocuite din zona.

Mihaela spunea...

Probabil ca si in casele nelocuite sunt deja instalate alte familii de rozatori :).Ceilalti se adapteaza si la dispozitivele cu ultrasunete.

cristina spunea...

daca se adapteaza, e nasol.